AKTIVNI ODMOR, SPORT I PRIRODA

Povoljna klimatska i geografska obilježja pružaju mnogobrojne mogućnosti bavljenja sportom na svježem zraku i u direktnom kontaktu sa netaknutom prirodom.

Sport u Baški se nude razne mogućnosti za kvalitetan aktivan odmor, te mnogo sportskih terena na kojima možete igrati tenis, nogomet, košarku, kao i tereni za mini golf i stolni tenis.. Na raspolaganju Vam je i velik izbor za vodene sportove i podvodne aktivnosti. Na predivnim uređenim plažama mogu se iznajmiti razni sportski rekviziti, kao što su skuteri, pedaline, itd…  Ljubitelje vodenih sportova oduševit će veliki izbor rekreativnih i zabavnih mogućnosti za ronjenje, plivanje, jedrenje na dasci i skijanje na vodi.

Zaljubljenicima jutarnjeg trčanja uz more, 2 km duga pješčana plaža pruža poseban doživljaj mira i svježine, a šetalište duž cijele uvale, opuštajuću vožnju biciklom. Samo 10 km od Baške na Dunatu, nalazi se sportski centar na vodi, gdje možete uživati u SKI-LIFTU.

U okolini Baške, uz obalu mora prevladavaju krševiti krajolici, koji i samim pogledom plijene pažnju. Da bi svi zaljubljenici gorskih visina mogli posebno uživati u šetnji i planinarenju krajolicima i uređene su i markirane turističke staze Baške, kojih ima 19, ukupne dužine preko 80 km. Ima ih jednostavnih, ali i zahtjevnih, teških, tako da svatko može birati stazu prema svojim mogućnostima, želji ili trenutačnom raspoloženju.

Za sigurnost dobro je imati kartu šetnica, koja sadrži opise i obilje korisnih informacija, te upućuje izletnike na sve ono što ih na putu očekuje.

Na kraju šetnice do Vele luke možete se nagraditi ručkom u zalogajnici Vela luka, koja se nalazi na prekrasnoj plaži najljepše uvale u okolici Baške. Sretan put po šetnicama Baške i ne zaboravite fotografski aparat. Čuvajte okoliš i omogućite i drugima što će doći iza Vas da uživaju u prirodnim ljepotama.